Tonja Berkelder

Coach Persoonlijke Ontwikkeling - Wandelcoach

Ik verbind, confronteer, inspireer en ga uit van liefde voor onszelf en voor elkaar. Ik probeer (voor)oordelen niet te laten tellen maar ben me er ook van bewust dat we ze wel hebben door onze herkomst en door de patronen die we als kind zijn gaan inzetten. Als kind ontwikkel je een levenshouding om zo goed mogelijk te voldoen aan dat wat je denkt dat er van je gevraagd wordt. De patronen die daarbij horen hebben we nu vaak niet meer nodig en kunnen ons belemmeren. Die belemmeringen zoek ik graag op, van daaruit kunnen we loslaten en mild zijn naar onszelf.

Tijdens coachsessies wandel ik graag. In de natuur zien we veel symbolen die ons iets kunnen vertellen – als we goed luisteren. Vanuit Centrum De Linde staan we binnen 10 minuten in het bos en kunnen we deze symbolen opzoeken en gebruiken als inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling.

Inspiratiebron

Mijn grootste persoonlijk inspiratiebron zijn mijn kinderen. Toen ik begreep dat zij mijn spiegel zijn, kon ik nog meer van ze leren.
Daarnaast laat ik me graag inspireren door de natuur. Buiten zijn is voor mij ontspanning, daar krijg ik energie van.

Contact en meer informatie

Wanneer: vrijdagochtend 9 – 12 uur
Telefoon: 06 46440077
Website: www.puurcoaching.com
Email: tonja@live.nl
Geregistreerd bij St!r (https://www.stir.nu)

Tonja.png

Jochem Alink

ITHAKA - praktijk voor aanvullende gezondheidszorg - aanbod van verschillende technieken om de gezondheid te verbeteren, klachten en stress te verminderen.

Body Stress Release:

“unlocking tension – restoring self-healing”

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek die het lichaam in staat stelt het zelfherstellende vermogen zo optimaal mogelijk te benutten. BSR helpt het lichaam om vastgezette spierspanning (body stress) los te laten. BSR is een precieze en milde techniek die de informatie van het lichaam zelf gebruikt om opgebouwde spanning te lokaliseren. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam zal herstellen. Dit is cruciaal voor het zelfherstellende vermogen, dat ervoor zorgt dat de natuurlijke veerkracht en gezondheid terugkeert.

Vastgezette spierspanning ontstaat door overbelasting op fysiek, energetisch, emotioneel /mentaal niveau. Deze spierspanningen tasten ons zenuwstelsel aan hetgeen alle lichamelijke functies beïnvloedt. Mogelijke klachten door vastzittende body stress:

• Lage rugpijn, stijfheid, hernia, spit, ischias

• Whiplashklachten, stijve nek en schouderpijn

• Hoofdpijn, migraine

• Tintelingen, krampen, gevoelloosheid en/of pijn in armen en benen

• Constipatie, diarree

• Blaasproblemen, bekkeninstabiliteit

• Vermoeidheid, een verstoord slaappatroon

• Duizeligheid en misselijkheid

• Menstruatieklachten- of overgangsklachten, vaginisme, vulvodynie

• Groeipijnen, bedplassen

• Burn-out, depressie

• RSI, tennisarm, carpaal tunnelsyndroom

• Pijn in heupen, billen en/of benen

• Brandend maagzuur en maagklachten

Daar iedereen onderhevig is aan de spanningen van het leven, heeft ook iedereen de neiging om spanningen vast te zetten, die de werkzaamheid van ons lichaam benadelen. Body Stress Release is voor iedereen, van kleine kinderen tot senioren, ziek of gezond. Zelfs baby's kunnen al body stress hebben als gevolg van een (moeilijke) geboorte. De kwaliteit van het leven en het gevoel van welzijn kan voor iedereen worden verbeterd door zich van tijd tot tijd op body stress te laten onderzoeken en ervan vrij te laten maken.

“Spanning is wie je denkt dat je bent, ontspanning is wie je bent”

Hier kunt u meer lezen over body stress release: www.jochemalink.com/body-stress-release

The Rossiter system:

The Rossiter system bestaat uit een reeks krachtige en effectieve technieken voor het aanpakken van structurele pijn en bewegingsbeperking door te werken op ligamenten, pezen en collageen – gezamenlijk het bindweefsel genoemd. Het verstrakken van bindweefsels kan de bron zijn van stress, immobiliteit en pijn in het lichaam. The Rossiter system is een twee-persoons stretch techniek dat bindweefsel terug brengt naar de natuurlijke, gezonde staat. De behandelaar geeft op exacte punten gewicht met de voet, terwijl de cliënt specifieke bewegingen uitvoert. Tegelijkertijd staat een deel van het lichaam in een vergrendelde positie, waardoor een rekbare ruimte wordt gecreëerd - die meer uitgebreide en langer durende resultaten oplevert. De inzet en motivatie van de cliënt tijdens de sessie zal voor een groot gedeelte de resultaten bepalen. Over het algemeen zijn de resultaten onmiddellijk en diepgaand. Minder pijn, toegenomen bewegingsbereik, verbeterde bloedsomloop en zenuwgeleiding zijn allemaal resultaten van de trainingen. Geschikt voor mensen met diverse pijnklachten en mobiliteitsproblemen. Daarnaast kunnen sporters veel baat hebben bij deze techniek. Lees hier meer over deze techniek: https://www.jochemalink.com/the-rossiter-system

Energy healing:

Net zoals het fysieke lichaam, kan het energetische lichaam te maken krijgen met stress en spanning.

In de praktijk creëer ik de ruimte die nodig is om deze spanning met vertrouwen te kunnen loslaten.

Door op een aantal manieren een trilling/frequentie aan te bieden kunt u voelen wat op dat moment het beste bij u past. Vervolgens gaan we met deze frequenties aan de slag. 

Ook kunnen we samen op zoek gaan naar de oorzaak achter terugkerende chronische klachten/ onverwerkte gebeurtenissen waarvan u merkt dat ze op de achtergrond een rol spelen in uw leven.

Als u geïnteresseerd bent in energetische healing dan nodig ik u uit verder te lezen op: https://www.jochemalink.com/energy-healing

Inspiratie en motivatie:

De natuur en de seizoenen zijn een grote inspiratiebron voor mij. Voorheen werkte ik in de biologische landbouw. Mijn liefde voor het vak, de frisse buitenlucht en werk in overvloed zorgde ervoor dat ik weinig aandacht schonk aan lichamelijk ongemak. Sterker nog, mijn reactie was: ‘ als ik er nog eens flink tegen aan ga, werk ik die spierpijn er wel uit.’ Echter, de lichamelijke ongemakken werden steeds heviger en beperkend in mijn dagelijkse functioneren. Het was tijd voor verandering. Body stress release heeft mijn leven in vele opzichten drastisch veranderd. Het hielp mij niet alleen van de fysieke klachten af, maar het zorgde voor een mentaal en emotioneel sterkere en veerkrachtigere persoonlijkheid.

De achterliggende filosofie sprak van af het begin aan. Uitgaan van het positieve, uitgaan van het geheel en vertrouwen hebben in de wijsheid van het lichaam. Ik zag overeenkomsten met mijn visie op landbouw en het omgaan met mensen. Niet bestrijden van al wat lastig is, maar het zoeken naar en stimuleren van de kracht van elk organisme.

De naam van de praktijk is Ithaka. Dit is een verwijzing naar de reis naar het eiland Ithaka. Onderweg gebeuren er prachtige dingen, kleine en grote overwinningen, evenals vele tegenslagen. Er is geen haast om bij je doel aan te komen. Beleef de reis en omarm de veranderingen. Dit is wat ik vraag van mensen die bij mij voor een behandeling komen, de bereidheid om open te staan voor verandering. Als behandelaar begeleid ik in dat proces. Dat is dan ook mijn motivatie en inspiratie. Om mensen vanuit liefde met deskundigheid te kunnen helpen op hun persoonlijke weg met de bovenstaande prachtige en effectieve technieken.

Tot ziens in de Linde.

Met hartelijke groet,

Jochem Alink.png

Edwald Hilboldt

Specialist bij stress en vermoeidheid

Mijn naam is Edwald Hilboldt en initiatiefnemer van Hartslag Coaching. Ik ben gespecialiseerd in hoe het lichaam optimaal functioneert en begeleid mensen met (ernstige) stress- en vermoeidheidsklachten en burn-out.

Veel mensen merken dat ze steeds moeilijker rust kunnen vinden. We hebben het druk met werk, zorg voor kinderen en sociale contacten en gaan van de ene activiteit naar de andere. Er moet van alles en er lijkt nauwelijks tijd voor echte ontspanning. Dit heeft een groot effect op ons lichaam. Door de overbelasting functioneert lichaam minder goed, het raakt ontregeld.

De ontregeling van je lichaam geeft allerlei klachten, zoals vermoeidheid, onrust, slecht slapen, snel irritatie, maag- en darmklachten, voedingstekorten, rug- en nekpijn, kortademigheid, somberheid, overgewicht, onvruchtbaarheid, slechte concentratie en hoofdpijn. Deze klachten kunnen ook ontstaan door een chronische ziekte, het lichaam komt dan onder druk te staan.

Aanpak

Mijn aanpak richt zich op de lichamelijke ontregeling en zorgt ervoor dat je lichaam weer optimaal gaat functioneren.

In een uitgebreide test meet ik je stressniveau, je ademhalingspatroon en je hartslagvariatie zodat je inzicht krijgt in je persoonlijke situatie. Om de lichamelijke ontregeling aan te pakken gebruik ik een specifieke methodiek die bestaat uit lichaamsbeweging, ademtraining en voedingsadvies. Je krijgt een persoonlijk programma, gebaseerd op jouw testresultaten. Het is daarom voor iedereen geschikt, ook voor mensen die al veel bewegen of sporten en toch klachten hebben.

Het is leuk om te doen en het voelt ook nog eens goed. Je zult merken dat je binnen een maand al meer ontspannen bent.


Eigen ervaring

Zelf heb ik tijdens een heftige burn-out, na een lange zoektocht, deze aanpak gevonden. Vijf jaar lang heb ik van alles geprobeerd om van mijn stress- en vermoeidheidsklachten af te komen: burn-out begeleiding, artsen, mindfulness, yoga, acupunctuur, andere voeding, supplementen. Het hielp allemaal wel enigszins, maar ik bleef chronisch moe en snel overprikkeld. Een gesprek voeren was vaak al te intensief.

Na de uitgebreide test startte ik met het programma. Al na enkele weken voelde ik me veel meer ontspannen, ik sliep beter en ik was minder snel overprikkeld. Na 3 maanden was mijn chronische vermoeidheid over. Ik was nog wel eens moe, maar dan kon ik het verklaren. Zo kreeg ik steeds meer inzicht in mijn lichaam en grip op mijn situatie.

Daarna ben ik een opleiding hierin gaan doen en sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk Hartslag Coaching. Mijn missie is om mensen ervan bewust te maken dat je je met enkele eenvoudige stappen energieker en meer ontspannen kan voelen.

 

Meer informatie

Bel of mail voor vragen over je persoonlijke situatie of het maken van een afspraak.

06 526 531 28

info.hartslagcoaching@gmail.com

www.hartslag-coaching.nl

 

Linda Blankestijn-Reijinga

Onder begeleiding afslanken kan nu ook bij “Centrum de Linde”

Mijn naam is Linda Blankestijn-Reijinga en ben in Soest al vanaf 2004actief als gewichtsconsulent daar begeleidden we mensen al jaren naar een gezonder gewicht en een nieuwe levensstijl..

Nadat ik jaren gewerkt had met een soort gelijk product werd er in 2012 een nieuw Nederlands product geïntroduceerd en besloot ik over te stappen en ben gaan werken met de Straight away producten. Straight away heeft een groot assortiment van maaltijd vervangers die we zelf in kunnen zetten als totaal voeding. Alles wat een mens aan voedingsstoffen nodig heeft om gezond te blijven zit er dan ook in.

Deze producten zijn minimaal gezoet met de natuurlijke Stevia en veel producten zijn ook goed inzetbaar voor mensen met een lactose of een gluten allergie. Tijdens ons eerste intake gesprek hoor ik graag wat je doel is en aan de hand daarvan kijken we samen welk Straight away programma daar het best bij past en kan direct aan de start gaan.

Elke week verwacht ik je op een weegconsult welke geheel gratis is bij afname van de wekelijkse hoeveelheid producten. Na het behalen van je gewenste resultaat begeleid ik je heel geleidelijk naar een gezondere leefstijl, waardoor de overstap naar een regulier voedingspatroon en gewichtsbeheersing op een natuurlijke en blijvende manier verloopt..

Door de vele aanvragen die wij in Soest de afgelopen jaren al kregen vanuit de gemeente de Bilt heb ik besloten om ook  in deze gemeente praktijk te gaan houden. In het sfeervolle pand aan de Jachtlaan 15 kunt u mij,  mits u een afspraak heeft staan,  voortaan elke maandagavond vanaf 18.00vinden.

Loopt u dus ook al geruime tijd rond met het idee dat u graag wat af zou willen vallen, dan bent u bij ons van harte welkom!

AFSLANKEN IS INVESTEREN IN JEZELF!

Contactinformatie

Straight away Bilthoven

06 – 511 40 345

www.bodyperfection.nu

info@bodyperfection.nu

Marly van Leijsen

Next level Coaching voor vrouwen 

Als zelfbewuste vrouw ken je jezelf goed. Maar je blijft tegen bepaalde thema’s aanlopen. Interne onzekerheden, loopbaankeuzes, (werk)druk of een gevoel dat er iets mist…  Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor jou. Om weer rust, kracht en richting te vinden. Het goede nieuws? Dit zit allemaal in jou. Ik reik je graag tools aan om hier te komen.  

Aanpak

Persoonlijk, helder en licht. Dat typeert mijn begeleiding. We gaan niet in ‘de verhalen’, maar keren de aandacht naar binnen. Je gaat voelen er ervaren hoe je contact maakt met ‘your gifts from within’, zoals vertrouwen, intuïtie, je hart, kracht… Zo leer je hoe je de kracht, rust en antwoorden kunt vinden binnen jezelf. Zodat je in het leven van alledag, je kracht, rust en wijsheid gaat inzetten.

Mijn inspiratie

Persoonlijke ontwikkeling is mijn passie: studie psychologie, opleiding tot Life Coach, vele intuïtieve cursussen en begeleiding. Ook word ik geïnspireerd door reizen, natuur en kinderen.

Mijn missie: meer liefde en licht in de wereld. Met een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie wordt de wereld een fijnere plek om in te leven. Het is nu de tijd dat het vrouwelijke meer gezien, gevoeld en geleefd gaat worden. Dat doen we als vrouwen samen. Zoals dat van oudsher al gebeurde. Doe je mee?

Contact

06-81399654

marly@purepeople.nu

www.purepeople.nu

 

 

 

Marley van Leijsen.png

Maaike van der Meer

Pilates docente

Sinds 10 jaar geef ik Pilates, een zachte manier van bewegen met aandacht voor je lichaam. Dat maakt pilates geschikt voor mensen van elke leeftijd. De oefeningen worden gedaan op een mat. De nadruk ligt op het soepel maken van je wervelkolom en het verstevigen van je kernspieren (buik, bekkenbodem, lage rug). Een juiste ademhaling ondersteunt het effect van de oefeningen. Ik vind een goede sfeer in de les belangrijk en begeleid iedereen zo persoonlijk mogelijk, daarom zijn de groepen klein.

In de les combineer ik pilates met invloeden van o.a. yoga, fitness, MELT en Feldenkrais.

 

lestijden:

 • Woensdag 9.00 uur
 • woensdag 10.00 uur
 • donderdag 19.00 uur

De groepslessen duren 50 minuten. Privéles op afspraak

Ik ben geschoold bij de pilates company en via de STOTT methode

 

Inspiratie

ik haal mijn inspiratie uit het menselijk lichaam. Ieder lichaam is uniek en heeft andere behoeften. Daar ga ik samen met de deelnemers in de les naar op zoek.

 

Contact

Centrum de Linde, Jachtlaan 15 Bilthoven

e-mail: vrouwdewit@gmail.com

tel. 06-50632807

 

 

 

 

 

Prune Lan-Huong Martinez

BODY STRESS RELEASE:

Body Stress Release: Unlocking tension, restoring self-healing.

BSR is a gentle health technique, which stimulates the body to release locked-in muscle tension.

The nervous system, which functions as a "communication system" in the body, is hampered by local muscle tension. If the nervous system regains space, the body and its self-healing function will improve and both acute and long-term health problems will diminish or disappear.

Those are the most common reason people come for BSR, as we all want to be free of pain. As body stress compresses the nerves, the result is often:

 • Pain.
 • Numbness
 • Muscle weakness
 • Muscle stiffness (with restricted movement and loss of flexibility)
 • Headache and/or migraine
 • Distorted posture
 • Joint degeneration
 • Constant tiredness / fatigue
 • Psychological effects
 • Disturbed function
 • Infertility,
 • Bladder infections
 • Indigestion, constipation or diarrhea
 • Pins and needles, cramps or burning feet
 • Colic in babies
 • Growing pains in children
 • Other disturbed bodily functions.

BSR is suitable for babies, children, adults, pregnant women and elderly people.

Oh! And we also work with animals (horses, dogs, goats, and even guinea pigs, …)

INSPIRATION:

“To benefit fully from the body’s capabilities we need to accept responsibility for our lifestyle choices and realise that we do influence our state of health. To deny this responsibility would be to see yourself as a victim of your circumstances. This would lead you to seek an external solution and to believe that someone else will heal you. Of course, outside assistance may help, but it is your own body that does the healing. When we accept responsibility we access the power that lies within us.”

Self-Healing with Body Stress Release (ISBN: 978-0-86486-783-4), by Gail Meggersee, co-founder of the BSR technique.

In the praktijk, I am especially interested in one thing, the one condition your body should be in: healthy. And, for me, “healthy” looks a little different for everyone.

That means that each BSR sessions are unique. The BSR homework that I sometimes will give you is designed along your BSR sessions to help you resolve your pain and dysfunction. As long as you are on your journey to health, you are on a good journey. Even if it can be challenging! Never forget that healing is a process: this pain is not forever.

And it matters in that process to tell what and how you are feeling.

I love what I do, and I am deeply grateful when you consider trusting me enough to take me along that journey.

[BSR is my main ground of expertise but I also work with myofascial manipulations and primary reflexes exercises. I am overall interested about all holistic techniques and I am then constantly studying and learning.]

CONTACT & INFO:

 • Prune Martinez, BSR practitioner
 • +31 (0)6 33 50 89 81
 • To secure an appointment or for further information call 5 days a week from 10.00 to 20.00
 • prune.martinez@bodystressrelease.nl
 • www.bodystressrelease.nl
 • Read testimonials on:www.facebook.com/BSRprunemartinez/

WORKING DAYS & HOURS:

 • PRUNE MARTINEZ: Monday – Wednesday – Thursday
 • JOCHEM ALINK: Tuesday & Friday
 • From 10.00 to 18.00

Duration & price of the BSR session:

 • Intake session (including release): 60 minutes – 60€
 • Regular BSR session: 45 minutes – 53€
 • Out of practice hours tariff: 60€
 • With Prune the BSR session are held in English, French or Spanish (I can understand a bit of Dutch).

BEFORE DURING & AFTER A RELEASE:

Before starting with BSR, I recommend you one practical thing: call your insurance company to learn about your reimbursement possibilities.

During a BSR session, you will keep your comfortable clothes on and will remove your shoes (in that regard, please bring an extra pair of clean socks),

Directly after a BSR session (in the same day) you should not practice any sports that involve the bending and twisting of the spine (ex: golf, yoga, …).

BSR is a technique that will enhance your body ability to heal. With it comes greater sensation, this will ask of you to be aware of your healing process and to respect it.

Healing starts in the practice but most of it happens out of it!

What does this mean? It means that your responsibility during the BSR process is, for instance, to work on your posture at home and at work, it is also to re-evaluate your conscious response to stress factors (physical, emotional, etc…).

Let’s work together!

VERGOEDINGEN:

Aevitae (plus, top), Avéro Achmea (start, royal, excellent), De friesland zorgverzekeraar (AV standard, AV extra, AV optimaal), FBTO (module alternatieve geneeswijzen), ONVZ (Optifit, Topfit), OZF (AV compact, AV royaal), VvAA (optimaal, top, excellent), Zilveren Kruis (2, 3 en 4 sterren), …

Important: please do call your zorgverzekeraar to make sure of your reimbursement modalities.

REGISTRATIES EN BEROEPSVERENIGINGEN:

Lid van BSAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en BSRA (body Stress Release Association – South Africa).

 

Prune Martinez

Jacqueline Verheijen

Loopbaancoaching en psycho-sociale therapie

Kracht
Door middel van loopbaancoaching of therapie, begeleid ik je om steeds meer te gaan leven in lijn met wie je werkelijk bent.

In een loopbaantraject onderzoeken we wat je het beste kan en het liefste doet; waarvoor je in de wieg gelegd bent. We gaan na wat je allemaal in huis hebt aan talent en kwaliteiten. Het is een zoektocht naar jouw kracht en waar je die het beste kan inzetten. Je vergroot je bewustwording en kan op grond daarvan makkelijker keuzes maken die echt bij je passen.

In therapie gaan we het gesprek en vooral het gevoel aan. Wat leeft er allemaal bij je? We kijken met milde aandacht naar overlevingsmechanismen; hoe zien ze eruit, wat is de oorsprong en hoe belemmeren ze je in je leven? Ik begeleid bij het doorvoelen en afronden van datgene waar je eerder niet toe in staat was. Dat is helend en daardoor kun je steeds meer gaan afstemmen op je innerlijk kompas en je eigen koers gaan varen.

Inspiratiebron:
Schoonheid inspireert mij, eigenlijk in al zijn vormen. In kunst, muziek, natuur en bovenal in mensen. 

Contact en meer informatie: 
Wanneer: Woensdag en Vrijdag
Telefoon: 06 23626268 / 
              
030 2518183
Website: www.werkwijs.nl & www.hartcompas.nl
Email:    info@werkwijs.nl &
            info@hartcompas.nl

Contact: Telefonisch of via email
Vergoeding: Via aanvullende verzekering
                 (zie 
www.nvpa.org)
Registraties en beroepsverenigingen:
   Registerpsycholoog NIP/Arbeid en
   organisatie; 
aangesloten bij het NIP
   (Nederlands Instituut voor Psychologen,

   NVPA (Nederlands Verbond voor
   Psychologen, psychosociaal
   therapeuten en Agogen)
 en de Noloc
   (Nederlandse Orde voor
   
Loopbaanadviseurs en Outplacement
   Consulenten)

Nadja Benschop

Nadja Benschop.png

Transformational Breath®
Reading / Healing
Soul-Body-Fusion
Lachyoga

Hallo, mijn naam is Nadja Benschop en ik ben internationaal Senior Trainer in Transformational Breath®, energetisch healer en reader, lachyogabegeleidster en geregistreerd arts. Sinds 2007 werk ik met deze technieken om je te ondersteunen in jouw ontwikkeling. Vanuit je innerlijke kracht ga je vervolgens die stappen te zetten die bij jou passen. Het ultieme doel is om voluit te leven.

Transformational Breath®

Zoals je ademt, zo je leeft: onze ademhaling vertelt ons over hoe we in het leven staan en hoe we met situaties omgaan. Ervaringen in het verleden hebben ons gemaakt tot wie wij zijn en dat reflecteert zich in onze ademhaling. Ieder persoon heeft een uniek adempatroon. Door deze te lezen en te openen, maken we ruimte voor het leven in al haar volheid.
We veranderen ons leven door simpelweg onze ademhaling aan te passen.
Dit klinkt waarschijnlijk te simpel. Geloof me, zo simpel is het!
Je moet het ervaren om het te begrijpen.

De adem ligt aan de bron van al het leven en vervult daarom een elementaire rol in hoe wij leven. Wijsgeren uit het oosten benadrukken al eeuwenlang het belang van een bewuste ademhaling. De rol van een diepgaande, aandachtige ademhaling staat in oosterse tradities bekend als helend voor lichaam en geest.

Het grote voordeel van dit ademwerk is dat je een techniek in handen krijgt die je op elk moment van de dag voor jezelf kunt inzetten. De adem is immers gratis en je hebt het altijd bij je!

Deze ademhalingstechniek werkt op drie niveaus:

 1. Fysiek:
  Het effect van een bewuste en volledige ademhaling is dat het lichaam meer zuurstof krijgt en dat de natuurlijke ontgiftigende werking van het lymfesysteem wordt versterkt. Het lichaam wordt hier sterker, energieker en gezonder van. Tevens versterkt het de innerlijke balans en het algehele gevoel van welzijn.
 2. Mentaal / Emotioneel:
  Het transformerende effect van deze ademhalingstechniek is bijzonder krachtig waarbij je met elke sessie op een zeer diepgaande manier je emotionele en mentale blokkades eens en voor altijd weet te integreren. Deze verandering is blijvend.
 3. Spiritueel:
  Door het opruimen van je emotionele en mentale bagage ontstaat er ruimte om te voelen wie jij werkelijk bent, en daarmee komt het besef van wat jij nodig hebt of wilt in het leven. De vrijheid die hiermee ontstaat is onbeschrijfelijk. 

Ademsessies kun je in individuele sessies of in workshopverband volgen. Meer informatie hierover vind je op  mijn website: www.altractive.nl

Reading/ healing

In losse sessies of ter ondersteuning van het ademwerk biedt ik energetische reading aan. Hiermee kijk ik aan de hand van een vraag die bij je leeft of in het algemeen naar je energie, aura en chakra’s om thema’s te ontdekken waar jij mee bezig bent op dit moment.
Een reading kan zeer verhelderend werken op processen waar je soms slecht zicht op kunt krijgen of om een overzicht te krijgen van hoe je in je leven staat.
De reading heeft een helend karakter op zich.
Het is ook mogelijk om losse healingsessies te nemen. In deze sessies staat het in balans brengen van je energetisch systeem centraal.

Soul-Body-Fusion

Dit is een bijzondere energetische techniek die ik toepas om het licht dat je bent meer in verbinding te brengen met je lichaam. Deze sessies kunnen verstrekkende gevolgen hebben in je algehele welzijn.

Lachyoga

Het is reeds ruimschoots bewezen dat lachen gezond is voor lichaam en geest. Deze techniek gebruikt de lach om tot een groter fysiek en geestelijk welbevinden te komen. Korte lachoefeningen worden afgewisseld met ademhalings- en rek- en strekoefeningen.
Lachyoga werkt op vele vlakken, maar werkt perfect voor neerslachtigheid, examenstress of angst voor het spreken in het openbaar.
Lachyoga kan je in individuele sessies volgen of je kunt je aansluiten bij een van de vele lachworkshops in het land.

Sessies

Je kunt losse sessies boeken of een traject nemen van 6 of 10 sessies. Voor losse sessies betaal je een uurtarief. Bij de trajecten krijg je een aantrekkelijke totaalprijs, ongeacht de duur van de sessies.
Ademsessies duren maximaal 2 uur en een reading/lachsessie duurt 1-2 uur, afhankelijk van wat er nodig is.

Workshops

Transformational Breath® is vooral een techniek die je moet ervaren om te begrijpen of het bij je past. Om je tegemoet te komen geef ik elke twee maanden een gratis introductieworkshop hierin. Op deze avonden is maak je op een geheel vrijblijvende manier kennis met de techniek en met mij als trainster. Het is de bedoeling dat je op een laagdrempelige manier kunt uitzoeken of deze techniek iets voor je is. Opgeven is noodzakelijk via mijn email (info@altractive.nl). Er is een beperkt aantal plaatsen.
Met regelmaat plan ik workshops van een weekend of een intensieve week met het ademwerk.

Kijk voor meer informatie op www.altractive.nl.
Voor vragen of het maken van een individuele afspraak mail mij via info@altractive.nl

Geef jezelf de kans om het leven ten volste te leven. Het leven is mooi!

Inspiratie:

Hetgeen mij steeds het meest inspireert in mijn werk is hoe de personen die bij mij komen ademen zulke diepgaande en ingrijpende veranderingen kunnen ondergaan in zulk een korte tijd. Het feit dat ik daar alleen al een getuige van mag zijn raakt mij elke keer weer diep, laat staan dat ik er iets mee van doen heb. Deze transformaties maken dat ik elke dag weer met een grote glimlach aan het werk ga. 

Meer informatie:

Ik ben in het bezit van een BIG-registratie als arts en ben tevens ingeschreven bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het HBO register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG) . Hierdoor is meestal een (gedeeltelijke) vergoeding via de ziektekostenverzekering mogelijk.

De vergoeding die je krijgt is afhankelijk van je verzekeraar en je pakket. Indien je met zekerheid wil weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, dan kan je het beste van tevoren contact opnemen met je verzekeraar.

BIG-registratienummer: 59049995401
Lidmaatschapsnummer NFG: 7403046351
Lidmaatschapsnummer KTNO:
AGB-code therapeut: 90-040376
AGB-code praktijk: 90-(0)18807

De opleidingsprogramma´s worden als zodanig gefactureerd. Meestal worden deze niet door de zorgverzekering vergoed. Neem contact op met je verzekeraar als je hier vragen over hebt. De kosten voor de opleidingsweken (Ultieme transformatieweek en Level IV) zijn wel aftrekbaar voor de belasting als opleidingskosten.

Marc Brester

Aanraker en blikopener,  persoonlijke begeleiding en coaching vanuit lichaamsgericht ervaren

Werkend vanuit een achtergrond in fysio-, hapto- en massagetherapie en uiteenlopende vormen van lichaamswerk.

Aanraken zet aan tot bewegen
Bewegen van binnenuit
Daar, waar je mag zijn
Wie je bent

 Inspiratie:
Ons dagelijks leven als oefening
Hij wordt gebroken,
en weer gebroken; toch blijft
de maan in het water
Choshu

Contact en meer informatie:
+31 6 22 57 47 41
www.aanraker.nl (under construction)
marc@brester.nl

Marc Brester

Liesbeth Schippers

Life Coach, Kindertolk®, Teamcoach

Mijn kracht is het verbinden van hart, hoofd en handen (oftewel: intuitie, ratio en emoties/gevoelens), dat zorgt voor innerlijke voldoening en innerlijk leiderschap. En mijn kracht ligt in het vertalen van de 'buitengewone' spiegels' die we op ieder moment in ons leven tegenkomen: gedrag van anderen (kind, partner, collega, vreemden), ons eigen lichaam (kwalen en ziekten) en situaties (bepaalde terugkerende gebeurtenissen). 

Inspiratie: 
De natuur, mijn kinderen en mijn eigen leven zijn mijn inspiratiebronnen! .

Contact en meer informatie:
telefoon +31 (0)6 5360 2612
www.buitengewooncoaching.nl
info@buitengewooncoaching.nl

Liesbeth Schippers

Stefanie Bastiaans

KLIM-Ontwikkeling, Carrière en Kidz, Loopbaancoaching/training en Opvoedingsondersteuning
 

Contact en meer informatie: 
telefoon +31(0)6 40893688
stefaniebastiaans@gmail.com

 

Jeanet Berkhout

Rust in je hoofd, door ruimte in je lichaam

Therapeutische Thaise massage past goed in onze jachtige, stressvolle tijd. Deze meditatieve en toch stevige massage nodigt lichaam en geest uit te ontspannen in wat er is. Bovendien is het effectief bij allerlei klachten. Denk daarbij aan pijn en stijfheid als gevolg van stress of verkeerde houding- en bewegingsgewoonten, (hoofdpijn, rug-, schouder-, en nekpijn, beklemde zenuwen, CANS/RSI, tennisarm en knieklachten) of aan slapeloosheid en onrust. Ook verkramping als gevolg van chronische aandoeningen, zoals b.v. astma of scoliose, kan door de massage verzachten. Daarnaast is het een ideale manier om de effecten van het ouder worden, die je zo rond de overgang gaat voelen, tegen te gaan.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Thaise massage staat bekend om de heerlijke passieve strekkingen (yogamassage) maar er is meer, zoals diepe compressie, drukpuntmassage, oosterse technieken als scraping en cupping en het gebruik van kruidencompressen. Ik pas een combinatie van verschillende technieken toe, afgestemd op wie je bent als persoon en wat je op dat moment nodig hebt. De gemiddelde behandeltijd is anderhalf uur. De massage vindt plaats op een comfortabele mat in soepele kleding.

Je kan een afspraak maken door te bellen (06-16497510)  of te mailen (contact@sensibel.nu)

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging BATC. Mijn behandelingen worden door veel verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering

If you touch one thing with deep awareness, you touch everything
(Thich Nhat hanh)

 

Nina Kazemzadeh

Lichaamsgerichte Psychotherapie, EMDR therapie, Individuele en Relatietherapie

Sinds meer dan dertig jaar werk ik met individuen en echtparen. Door mijn levens- en praktijkervaring ben ik steeds beter gaan begrijpen dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Door steeds weer de verbinding te leggen tussen lichaam en geest is het mogelijk om diepgewortelde problemen of patronen te herkennen.

Mijn begeleiding bestaat uit lichaams-, ademhalings- en focus-oefeningen, waardoor de cliënt de signalen en de diepere betekenis ervan leert begrijpen en hanteren. In mijn praktijk komen mensen met onverwerkte angsten, trauma`s, depressies, relatieproblemen en vragen over zingeving.

EMDR is een krachtige en doeltreffende techniek. Door middel van bepaalde oogbewegingen worden herinneringen door de hersenen losgekoppeld van de ongewenste emoties en automatische reacties. Dit geeft verlichting aan de cliënt en versterkt zijn/haar vermogen om met weerstanden om te gaan.

Mijn manier van werken typeert zich vooral door mijn diepe respect en waardering voor mijn cliënten. Ik ben steeds op zoek naar hartverbinding.

Ik ben verbonden aan Beroepsvereniging NIBA

Contact en meer informatie:
telefoon +31(0)6 2921 9171
ninakazemzadeh@gmail.com
www.mizan.nlNina Kazemzadeh.png

Nina Hamburger

Reader, healer, energetische (huis)reiniging, workshops, intuïtieve coaching

Ik heb een grote passie voor kinderen en baby's. Vol liefde werk ik dan ook als babyfluisteraar en zet hierbij mijn gaven voor hen in. Tijdens een reading communiceer ik telepathisch met baby’s en kinderen van alle leeftijden. Zij laten mij hun behoeftes, emoties en frustraties zien in de gezinssituatie, hun omgang met andere kinderen en op school.

Ouders help ik met het vinden van de oorzaak en de oplossing van de (dagelijkse) problemen van of met hun kinderen. Je zult je kinderen beter begrijpen en ontdekken hoe je de problemen gericht kunnen oplossen. Ik hoop in mijn werk als reader, healer en coach mensen te inspireren en te ondersteunen om hun heelheid te hervinden en de kracht van hun essentie te ervaren.

Inspiratie: 
Boek; 'The Power' van Rhonda Byrne
De kracht om louter positieve en goede dingen in het leven te verkrijgen is liefde!´                                           

Contact en meer informatie: 
Centrum de Linde
Jachtlaan 15
Bilthoven
telefoon +31 (0)6 4791 0974
www.manifesto-energiewerk.nl
info@manifesto-energiewerk.nl

 

Nina Hamburger

Marjolein Seegers

Hatha Yogalessen
Zwangerschapsyoga
Mindfulness 8-weekse trainingen
Compassie 8-weekse trainingen

Workshops adem
Meditatie/mindfulness avonden
Kinderyoga

Mijn intentie is bewustwording creëren.
In yoga en mindfulness werk je onder meer met adembewustzijn zodat lichaam en geest zich verbinden. Als je beter in je lijf zit en bewuster kunt ademen, kun je contact maken met de realiteit van dit moment, en (weer) verbinding maken met alle niveaus van jezelf, alles kan weer stromen - letterlijk en figuurlijk.
Mijn rol is ervarend, verdiepend en afgestemd, zodat jij mag ZIJN vanuit jouw kracht.

Ik ben erkend Hatha yogadocent, Zwangerschapsyoga docent en gecertificeerd (cat. 2 VMBN) mindfulness trainer.
Mijn cursussen zwangerschapsyoga wordt door de meeste verzekeraars vergoed. 

Programma en lesrooster:

Maandag
09.30-10.30 uur Hatha Yoga (55 plus)
19.30-22.00 uur Mindfulness Training
19.30-22.00 uur Compassie (vervolg) training (data: www.yoga-life.nl

Dinsdag
20.30-21.30 uur Hatha Yoga

Woensdag
20.15-21.15 uur Hatha Yoga

Donderdag
20.30-21.30 uur Hatha Yoga

Vrijdag
09.15-10.15 uur Hatha Yoga
10.45-11.45 uur Hatha Yoga (55 plus)

Yoga na de zwangerschap
(zie de data op de agenda)  
15.45- 16.45 uur Kinder yoga

20.00-21.30 uur Meditatie avond
(elke maand, zie de agenda)

Zaterdag
10.00-16.30 uur zwangerschapscursus 1-daagse (themadag) 
(klik voor data)
10.00-17.00 uur mindfulness 2-daagse basistraining

Overige data en cursussen:
www.yoga-life.nl

Contact en meer informatie: 
Marjolein Seegers
Praktijk Yoga-Life en Mindfulness-Life
telefoon +31 (0)6 5119 3532
www.yoga-life.nl 
info@yoga-life.nl
 

marjoleinSeegerskleinerbestand.jpg

Harm Schonk

Coaching

Vanuit House of Empowerment coach ik je gericht op het maximaal benutten van je talent in situaties waarin je last hebt van stress, spanning of andere vormen van energieverlies op je werkplek.

We starten met het krijgen van inzicht in je eigen talenten en het herkennen van momenten van energieverlies. Hierbij gebruik ik een unieke methodiek waarbij een talent-profiel wordt samengesteld op basis van een online vragenlijst. Dit profiel geeft een overzicht van jouw talenten die energie geven of energie kosten. Daarnaast brengt het scherp in beeld welke controlemechanismes ervoor zorgen dat je je talenten niet optimaal kunt benutten. Vervolgens gaan we in een eventueel coachingstraject actief aan de slag met deze controlemechanismes met als doel om stress en spanning te verminderen.

Ik werk scherp, confronterend en gericht op beweging, maar altijd vanuit hartsverbinding.

Inspiratie:
Ik laat me graag inspireren door mensen die grote tegenslag gebruiken als motivatie om tot unieke prestaties te komen: grootheden als Gandhi en Mandela maar ook Steve Jobs, Marco Borsato en Lance Armstrong.

Contact en meer informatie:
House of Empowerment
 +31 (0)6 3400 4366
harmschonk73@gmail.com

 

Sietsche Dijkstra

Psychotherapie, partnerrelatietherapie, coaching

Als psychotherapeut help ik u als u het gevoel heeft vast te lopen, innerlijke belemmeringen ervaart of pijnlijke gevoelens uit het verleden het leven in het hier en nu beperken. Bij partnerrelatietherapie zijn er vaak destructieve patronen in de relatie geslopen die de diepere gevoelens en behoeften overstemmen. Coaching is vaak gericht op het overkomen van innerlijke barrières en het stimuleren van talent of van wat er latent al is, meestal ook meer organisatie context gerelateerd. 

De complexiteit van de hulpvragen verschilt en het kunnen opereren in een breed spectrum wordt door mijn cliënten als heel helpend ervaren. Ik werk vanuit verschillende theoretische referentiekaders met een achtergrond zowel in psychotherapie als in het (internationale) bedrijfsleven. Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut (nr. 09918222716), lid van de LVVP en NIP en heb een contract met de meeste verzekeraars.

Contact en meer informatie: 
+31 (0)6 2442 3757
s.t.dijkstra@psychotherapeutennetwerk.nl
www.psychotherapeutennetwerk.nl
sietsche@matterofpeople.com