Deze maand onder de Lindeboom

Shael E’lani met haar praktijk voor Nieuwetijds Psychologie

Opvoeden: het liefst komt elke ouder met een uitgerust gezicht op het schoolplein, maar in de praktijk ligt het vaak net even anders. Soms is opvoeden hard werken. Loop je als ouder tegen problemen of vraagstukken aan, dan kan een gesprek zonder oordeel met een deskundige erg fijn en verhelderend zijn.

De (hoog)gevoelige Pieter

In mijn praktijk als psycholoog en spiritueel coach kom ik heel uiteenlopende kwesties tegen. Neem bijvoorbeeld Pieter, een jongen van 9 jaar, met wie het thuis niet zo goed gaat. Het is half drie als hij enthousiast komt aangerend. Hij is blij dat hij mag spelen en heeft weer veel te vertellen. Een groot contrast met de situatie thuis, waar hij slecht luistert en vaak boos wordt als zijn ouders iets van hem vragen. De juf denkt dat het ADHD is, maar de ouders vermoeden dat er wat anders aan de hand is, maar weten niet precies wat. Tijdens onze sessies blijkt dat Pieter een (hoog)gevoelig kind is en dat hij de mensen om zich heen goed aanvoelt. Alleen weet hij niet wat hij aan moet met al die indrukken. Als mensen boos zijn, wordt hij het ook. En hij kan er niet goed tegen wanneer volwassenen niet de waarheid spreken, dan gooit hij alles op de grond. Ik leer Pieter hoe hij rust kan vinden en kan vertellen wat hij voelt. De ouders geven aan dat het thuis veel beter gaat nu ze begrijpen waar Pieter op reageert. ‘Hij leert ons eigenlijk dat we veel opener mogen zijn,’ zegt zijn moeder.

De 15-jarige Sophie

Op school wordt ze steeds stiller. Sophie zegt dat ze haar overleden opa nog af en toe ziet en haar ouders weten niet wat ze daarmee aan moeten. Is het echt waar of is het fantasie? Ik leg uit dat steeds meer kinderen in deze tijd zoiets meemaken en dat het niet raar is. En dat ik Sophie er mee kan helpen. Haar moeder zucht opgelucht. Ik geef de ouders alvast wat tips mee en na een uur gaan zij met een ontspannen glimlach weg. Vader zegt blij te zijn dat hij een psycholoog heeft gevonden die ook nog iets weet van dit soort onderwerpen. En het is zijn vader, dus het raakt hem ook. Sophie zelf komt volgende week en dan praat ik met haar over opa.

Lezing: Wat kinderen ons willen vertellen...

Over ouders, vriendschappen, school en hun toekomst. Wanneer: dinsdag 16 februari in Centrum de Linde. Aanvang: 19.30. Toegang is gratis

 

Centrum de Linde Doneert aan care en helpt hiermee de Syrische vluchtelingen

De problematiek rondom de Syrische vluchtelingen heeft ons erg aangegrepen. De beelden die we dagelijks voorbij zien komen zijn werkelijk hartverscheurend. De situatie in lokale opvangkampen is vaak uitzichtloos, terwijl hele gezinnen hun leven riskeren om per boot of te voet Europa te bereiken. Wij willen graag financiële steun bieden. Daarom doneren we 10% van onze inkomsten uit zaalhuur aan CARE. CARE is een hulporganisatie die lokaal hulp biedt om de situatie in regionale opvangkampen te verbeteren. Daarnaast is CARE ook actief op de Balkan, waar de nood op dit moment ook hoog is. Voor meer details over de projecten ten behoeve van de Syrische vluchtelingen kunt u terecht op:

 http://www.carenederland.org/syrie-wat-doet-care/           

 

OPEN DAG CENTRUM DE LINDE

Poster Open dag fb.jpg

 

Op 3 oktober houdt centrum De Linde een open dag. We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen in ons centrum. Je kan kennis maken met de verschillende disciplines waaronder homeopathie, life coaching, loopbaancoaching, massage, relatietherapie, yoga, mindfulness, kindertolk, voedingsadvies, astrologie en meer. Er zijn diverse workshops, lezingen, mini-consulten en een informatiemarkt. Je bent van harte welkom om te komen ervaren wat de verschillende professionals voor je kunnen betekenen en te proeven van de sfeer in ons centrum. Het programma ziet er als volgt uit:

11.00    

Ontvangst

11.30:  

 • Workshop ouder en kind massage (maximaal 4 setjes van ouder en kind) – Afke Bohle
 • Lezing hoog sensitieve kinderen - Shael Elani

12.30    

 • Workshop Thaise Yoga massage (maximaal 8 personen) – Jeanet Berkhout
 • Yoga workshop (maximaal 12 personen) – Marjolein Seegers
 • Lezing Career Story Interview; vind de rode draad in je loopbaan – Jacqueline Verheijen
 • Rust aan tafel; over familieopstelling aan de eettafel – Miriam van Kreij

13.30    

 • Hand en hoofdmassage – Cees Elvers
 • Lezing PresentChild Methode: Het geschenk van je kind waar je beide beter van wordt– Liesbeth Schippers
 • Ronde tafel bijeenkomst – Gerrit Streekstra en Maurice Overbeeke

14.30    

 • Korte massage – Jeanet Berkhout en Afke Bohle
 • Workshop Mindfulness – Marjolein Seegers
 • Workshop: Intuitie Next Level – Nina Hamburger
 • Lezing gewichtsbeheersing – Cees Elvers

We begroeten je graag op 3 oktober!

Voor meer informatie kijk in onze agenda!

 

CENTRUM DE LINDE IS OFFICIEEL OPEN! 

Zondag 23 november 2014 heeft Centrum de Linde officieel haar deuren geopend! Was een mooie ontroerende en geslaagde dag. We hebben deze dag gevierd met onze 25 collega's, buurtbewoners en familie. De loco burgemeester was aanwezig om het centrum officieel te openen en het logo te onthullen! Daarnaast konden gasten het centrum bezichtigen en kennis maken met alle therapeuten en docenten van de Linde

Gelukkig Nieuwjaar! 

2014 sluiten we af met heel veel mooie herinneringen, het was een onvergetelijk jaar, het jaar dat de Linde officieel haar deuren opende! Centrum de Linde wenst je heel veel geluk toe voor 2015! 

Hier een terugblik...https://www.youtube.com/watch?v=W1zDjoRvUF0&feature=youtu.be Shael E'lani is psycholoog en spiritueel coach. Zij begeleidt kinderen en volwassenen op een nieuwetijdse wijze. Ze geeft ruimte aan jouw verhaal en biedt heldere inzichten, rust en concrete tips. Soms kan een eenmalig gesprek voldoende zijn en soms is een langer traject nodig. Ook zijn er ouders en kinderen die het ! jn vinden zo nu en dan even terug te komen voor een steuntje in de rug bij het (gezins) leven. De hulp aan kinderen kan vergoed worden door de gemeente en aan volwassenen door de zorgverzekering. Ook kan men uiteraard zonder tussenkomst van instanties hulp ontvangen.