WOUTER BEEKHUIS

WOUTER BEEKHUIS

Praktijk HersteldeBalans. Psychosomatische Fysiotherapie en traumatherapie.

Een persoon is veel meer dan een klacht. Stress, spanning en een heleboel andere factoren hebben invloed op de gezondheid en ons welzijn. Ik heb hier interesse voor en blijf mij hierin ontwikkelen.  

In 2015 ben ik afgestudeerd in Fysiotherapie. In 2009 als Master in de psychosomatische fysiotherapie, een 3-jarige specialisatie. Om mijn therapeutische vaardigheden te verrijken ben ik mij na het afronden van de Master verder gaan scholen in diverse behandelmethoden, zoals mobilizing awareness, hartcoherentie, adem en ontspanning, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Mindfullness en Zelfcompassie.

Nadat ik realiseerde wat de enorme impact van traumatische ervaringen is op ons zijn en onze gezondheid ben ik in het traumawerk gedoken. Sinds 2017 ben ik gediplomeerd Somatic Experiencing Practitioner ofwel lichaamsgericht trauma therapeut. In de vele trainingen daarna heb ik mij onder andere ontwikkeld in trauma verwerking met behulp van het Tuningboard, middels aanraking vanuit de Cranio Sacrale ontspanning en via oog bewegingen volgens Eye Movement Integration.

Om mensen meer in de kern van hun zijn naar gezondheid te begeleiden, ontwikkel ik mij door in de lichaamsgerichte psychotherapie. Vanaf 2021 ben ik gediplomeerd Resource Therapeut. Dit is een behandelvorm vanuit de Egostaat therapie ontwikkeld door Gordon Emmerson. Hierbij probeer ik Resource delen/modi van de persoonlijkheid te ontmoeten om te kijken wat ze nodig hebben om een meer veilig, verbonden en flexibel onderdeel te worden van ons zijn.

In mijn werk vind ik het belangrijk dat er een praktische en concrete behandeling is om de klachten waar iemand mee komt te verminderen. Ik betrek het lijf en werk in afstemming, waarbij er oog en oor voor wat er in jou leeft.

Ik ben verbonden aan de beroepsvereniging KNGF, NFP, RBCZ en SBLP

Contact en meer informatie:

www.hersteldebalans.nl