Back to All Events

Cursus Gezonde Zelfliefde

  • Centrum de Linde 15 Jachtlaan Bilthoven, UT, 3721 CA Netherlands (map)

Gezonde Zelfliefde is niet altijd vanzelfsprekend aanwezig. Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings-)patronen die ons opgetrokken, onrustig en onvervuld maken. Patronen die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Daardoor verliezen we onze innerlijke rust, ons evenwicht en ons gevoel of besef van verbinding.


DOORBREKEN VAN PATRONEN

In de cursus 'Gezonde Zelfliefde' oefenen we met het doorbreken van die (overlevings-) patronen. We zullen niet rechtstreeks ingaan op de individuele ongezonde gewoontes en 'goede voornemens' van de deelnemers, we pakken het fundamenteler aan. Wel richten we ons direct op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Je leert om een breuk te maken met de patronen van je gewoonte-zelf. Patronen die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je 'gewoonte-zelf'.

VAN 'DAAR EN DAN' NAAR 'HIER EN NU'Dit doen we door te mediteren en te leren je blikrichting om te draaien van 'daar en dan' naar 'hier en nu'. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Werkvormen zijn: bewegende en zitmeditatie, visualisatie, lichaamsoefeningen, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

WAT LEER JE?

  • Stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn

  • Liefdevolle en open aandacht te geven aan precies waar je bent en hoe je bent in dit moment

  • Ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (grounding)

  • Je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte, warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf

  • Je eigen basale goedheid te herkennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties

  • Zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet

De kosten zijn €441,- voor de cursus van 8 dagdelen op woensdagmiddag van 13:30 - 16:30 uur, inclusief reader, geluidsbestanden meditaties om thuis mee te oefenen, thee en versnaperingen. 

De data zijn: woensdag 6 en 13 maart, 3 en 17 april, 1 en 15 mei, 5 juni (slot) 

De inschrijflink is: https://marliesroosendaal.zijnsorientatie.nl/cursus-gezonde-zelfliefde/

Om kennis te maken met mij, met Zijnsoriëntatie en de methode Gezonde Zelfliefde, kan je meedoen aan mijn kennismakingsworkshop Gezonde Zelfliefde op maandagmiddag 19 februari van 14:30 - 16:30 uur. Bijdrage voor deze middag is €15,- Dit is de link om je hiervoor op te geven: https://marliesroosendaal.zijnsorientatie.nl/kennismakingsworkshop-gezonde-zelfliefde/

Earlier Event: January 29
Mindfulness 8-weekse training
Later Event: March 12
Yoga met Majella