Nadja Benschop

Nadja Benschop.png

Transformational Breath®
Reading / Healing
Soul-Body-Fusion
Lachyoga

Hallo, mijn naam is Nadja Benschop en ik ben internationaal Senior Trainer in Transformational Breath®, energetisch healer en reader, lachyogabegeleidster en geregistreerd arts. Sinds 2007 werk ik met deze technieken om je te ondersteunen in jouw ontwikkeling. Vanuit je innerlijke kracht ga je vervolgens die stappen te zetten die bij jou passen. Het ultieme doel is om voluit te leven.

Transformational Breath®

Zoals je ademt, zo je leeft: onze ademhaling vertelt ons over hoe we in het leven staan en hoe we met situaties omgaan. Ervaringen in het verleden hebben ons gemaakt tot wie wij zijn en dat reflecteert zich in onze ademhaling. Ieder persoon heeft een uniek adempatroon. Door deze te lezen en te openen, maken we ruimte voor het leven in al haar volheid.
We veranderen ons leven door simpelweg onze ademhaling aan te passen.
Dit klinkt waarschijnlijk te simpel. Geloof me, zo simpel is het!
Je moet het ervaren om het te begrijpen.

De adem ligt aan de bron van al het leven en vervult daarom een elementaire rol in hoe wij leven. Wijsgeren uit het oosten benadrukken al eeuwenlang het belang van een bewuste ademhaling. De rol van een diepgaande, aandachtige ademhaling staat in oosterse tradities bekend als helend voor lichaam en geest.

Het grote voordeel van dit ademwerk is dat je een techniek in handen krijgt die je op elk moment van de dag voor jezelf kunt inzetten. De adem is immers gratis en je hebt het altijd bij je!

Deze ademhalingstechniek werkt op drie niveaus:

  1. Fysiek:
    Het effect van een bewuste en volledige ademhaling is dat het lichaam meer zuurstof krijgt en dat de natuurlijke ontgiftigende werking van het lymfesysteem wordt versterkt. Het lichaam wordt hier sterker, energieker en gezonder van. Tevens versterkt het de innerlijke balans en het algehele gevoel van welzijn.
  2. Mentaal / Emotioneel:
    Het transformerende effect van deze ademhalingstechniek is bijzonder krachtig waarbij je met elke sessie op een zeer diepgaande manier je emotionele en mentale blokkades eens en voor altijd weet te integreren. Deze verandering is blijvend.
  3. Spiritueel:
    Door het opruimen van je emotionele en mentale bagage ontstaat er ruimte om te voelen wie jij werkelijk bent, en daarmee komt het besef van wat jij nodig hebt of wilt in het leven. De vrijheid die hiermee ontstaat is onbeschrijfelijk. 

Ademsessies kun je in individuele sessies of in workshopverband volgen. Meer informatie hierover vind je op  mijn website: www.altractive.nl

Reading/ healing

In losse sessies of ter ondersteuning van het ademwerk biedt ik energetische reading aan. Hiermee kijk ik aan de hand van een vraag die bij je leeft of in het algemeen naar je energie, aura en chakra’s om thema’s te ontdekken waar jij mee bezig bent op dit moment.
Een reading kan zeer verhelderend werken op processen waar je soms slecht zicht op kunt krijgen of om een overzicht te krijgen van hoe je in je leven staat.
De reading heeft een helend karakter op zich.
Het is ook mogelijk om losse healingsessies te nemen. In deze sessies staat het in balans brengen van je energetisch systeem centraal.

Soul-Body-Fusion

Dit is een bijzondere energetische techniek die ik toepas om het licht dat je bent meer in verbinding te brengen met je lichaam. Deze sessies kunnen verstrekkende gevolgen hebben in je algehele welzijn.

Lachyoga

Het is reeds ruimschoots bewezen dat lachen gezond is voor lichaam en geest. Deze techniek gebruikt de lach om tot een groter fysiek en geestelijk welbevinden te komen. Korte lachoefeningen worden afgewisseld met ademhalings- en rek- en strekoefeningen.
Lachyoga werkt op vele vlakken, maar werkt perfect voor neerslachtigheid, examenstress of angst voor het spreken in het openbaar.
Lachyoga kan je in individuele sessies volgen of je kunt je aansluiten bij een van de vele lachworkshops in het land.

Sessies

Je kunt losse sessies boeken of een traject nemen van 6 of 10 sessies. Voor losse sessies betaal je een uurtarief. Bij de trajecten krijg je een aantrekkelijke totaalprijs, ongeacht de duur van de sessies.
Ademsessies duren maximaal 2 uur en een reading/lachsessie duurt 1-2 uur, afhankelijk van wat er nodig is.

Workshops

Transformational Breath® is vooral een techniek die je moet ervaren om te begrijpen of het bij je past. Om je tegemoet te komen geef ik elke twee maanden een gratis introductieworkshop hierin. Op deze avonden is maak je op een geheel vrijblijvende manier kennis met de techniek en met mij als trainster. Het is de bedoeling dat je op een laagdrempelige manier kunt uitzoeken of deze techniek iets voor je is. Opgeven is noodzakelijk via mijn email (info@altractive.nl). Er is een beperkt aantal plaatsen.
Met regelmaat plan ik workshops van een weekend of een intensieve week met het ademwerk.

Kijk voor meer informatie op www.altractive.nl.
Voor vragen of het maken van een individuele afspraak mail mij via info@altractive.nl

Geef jezelf de kans om het leven ten volste te leven. Het leven is mooi!

Inspiratie:

Hetgeen mij steeds het meest inspireert in mijn werk is hoe de personen die bij mij komen ademen zulke diepgaande en ingrijpende veranderingen kunnen ondergaan in zulk een korte tijd. Het feit dat ik daar alleen al een getuige van mag zijn raakt mij elke keer weer diep, laat staan dat ik er iets mee van doen heb. Deze transformaties maken dat ik elke dag weer met een grote glimlach aan het werk ga. 

Meer informatie:

Ik ben in het bezit van een BIG-registratie als arts en ben tevens ingeschreven bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het HBO register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG) . Hierdoor is meestal een (gedeeltelijke) vergoeding via de ziektekostenverzekering mogelijk.

De vergoeding die je krijgt is afhankelijk van je verzekeraar en je pakket. Indien je met zekerheid wil weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, dan kan je het beste van tevoren contact opnemen met je verzekeraar.

BIG-registratienummer: 59049995401
Lidmaatschapsnummer NFG: 7403046351
Lidmaatschapsnummer KTNO:
AGB-code therapeut: 90-040376
AGB-code praktijk: 90-(0)18807

De opleidingsprogramma´s worden als zodanig gefactureerd. Meestal worden deze niet door de zorgverzekering vergoed. Neem contact op met je verzekeraar als je hier vragen over hebt. De kosten voor de opleidingsweken (Ultieme transformatieweek en Level IV) zijn wel aftrekbaar voor de belasting als opleidingskosten.