Mindfulness 8-weekse training
Sep
16
to Nov 11

Mindfulness 8-weekse training

Door aandachtig(er) te zijn in dit moment, neemt je vermogen toe om voluit te leven – in plaats van geleefd te worden. Mindfulness is eenvoudig en doeltreffend, het is wereldwijd ontdekt om stress te reduceren en met meer aandacht en wijsheid te leven en te werken. Mindfulness brengt je met beide benen op de grond: uit je drukke hoofd en weer bewust in je lijf. Je leert contact maken met je lichaam, je-zelf, je grenzen, je ware kracht en de realiteit van dit moment.

View Event →
OPEN BRMT PRESENTATION WORKSHOP
Sep
20
6:00 PM18:00

OPEN BRMT PRESENTATION WORKSHOP

20% THEORY / 80% MOVEMENTS. BRMT is a motor training program developed on the basis of the spontaneous rhythmic movements and primitive reflexes that infants normally do. Easy movements, big impact. For whom: from kids to elderly with learning/concentration difficulties and/or with recurring/chronic pains and complaints.

View Event →
zwangerschapscursus 1-daagse
Sep
21
10:00 AM10:00

zwangerschapscursus 1-daagse

Tijdens de periode van zwangerschap en bevalling is het belangrijk lichaam en geest in balans te houden. Deze cursus van 1 dag biedt een programma van yoga, mindfulness en thema’s om je te ondersteunen tijdens de zwangerschap en je goed voor te bereiden op de bevalling.

View Event →
Workshop Leren vanuit Talent
Sep
25
8:00 PM20:00

Workshop Leren vanuit Talent

Heeft jouw kind moeite op school, weinig zelfvertrouwen of faalangst? Veel kinderen lopen vast op school. Onzekerheid en frustratie thuis en op school zijn vaak het gevolg, terwijl dit niet nodig is! In deze workshop voor ouders van kinderen met én zonder label als dyslexie, AD(H)D, beelddenker, hoogbegaafd krijg je inzicht in de manier van leren van je kind. Veel kinderen bij wie leren niet vanzelf gaat, leren op een andere manier dan de manier waarop school de lesstof aanbiedt.

View Event →
Kinderyoga
Sep
27
to Feb 7

Kinderyoga

Tijdens kinderyoga komen verschillende lichaamshoudingen, bewegingen, spelletjes, ademoefeningen en aandachtsoefeningen aan bod.
Yoga helpt kinderen onder meer goed in hun lijf te zitten en meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.
Het biedt meer dan alleen ontspanning of alleen een fysieke work-out. Je oefent namelijk ook je aandacht in yoga (mindfulness).

View Event →
Rhythmic movement training and reflex integration For Pain Management, Part 1
Oct
12
to Oct 13

Rhythmic movement training and reflex integration For Pain Management, Part 1

For everyone interested in health and well being. Health practitioners and any other professions working with their own or other people with issues around stress and pain. You can also take this class for personal reasons. The course is both theoretical and practical and provides a good basis to understand and perform the simple and yet very effective techniques of Rhythmic Movement Training and Reflex Integration, when it comes to stress and physical problems and pain and how to become more balanced.

View Event →

Body Stress Release Informatie Avond
Jul
10
7:00 PM19:00

Body Stress Release Informatie Avond

Op woensdag 10 juli is er weer een bijeenkomst over Body Stress Release. Zeer effectief om rugklachten, nekklachten, spanningshoofdpijn te verminderen en te voorkomen. Maar ook bij andere klachten kan het ondersteunend werken, omdat het zelf-herstellend vermogen van je lichaam steeds beter wordt. Kom langs en ontdek of het ook iets voor jou kan betekenen!

View Event →
Informatieavond:  Stressklachten en burn-out effectief aanpakken
Jun
26
7:00 PM19:00

Informatieavond: Stressklachten en burn-out effectief aanpakken

Langdurige overbelasting leidt bijna altijd tot stressklachten of zelfs een burn-out. Op deze informatieavond leer je hoe je stressklachten en burn-out effectief kan aanpakken en kan voorkomen. Ook is er de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je eigen lichamelijke stressniveau door middel van een stressmeting. De toegang is gratis!

View Event →
Mindfulness stiltedag
Jun
22
9:30 AM09:30

Mindfulness stiltedag

Mindfulness – meditatie stiltedag

Verdieping in stilte
Een dag doorbrengen in stilte. Een dag zonder telefoon, krant, gesprekken of reageren. Stilte helpt om alles even helemaal los te laten. Simpelweg te zijn met jezelf – en met anderen – zonder iets te moeten, te praten of te hoeven reageren.

View Event →
Workshop Voice Dialogue: Keerpunt!
May
17
10:30 AM10:30

Workshop Voice Dialogue: Keerpunt!

Er is een wereld te winnen voor 50-ers en 60-ers: hoe doen we dat?

Vraag je je ook wel eens af hoe je verder wilt gaan met je werk en je leven nu je de 50 of 60 gepasseerd bent? Wat eerst vanzelfsprekend was komt in een ander licht te staan. Je merkt bijvoorbeeld dat je minder energie hebt dan vroeger, dat je werk je minder voldoening geeft of dat je privé niet goed weet wat te doen als er meer tijd vrijkomt voor jezelf. Hoe blijf je maatschappelijk betrokken, wil je op dezelfde wijze presteren en meedraaien in de ‘ratrace’ of kan dat ook anders?

View Event →
Verlangen & Vorm
Apr
20
9:30 AM09:30

Verlangen & Vorm

Wat is jouw diepste verlangen? Wat wil jij doen, leven hier en nu? Hoe geef je uitdrukking aan jezelf als man of vrouw? Gun jij jezelf meer dan dat er nu in je leven is of wacht je…op later? In deze 1-daagse training wordt je verlangen helder in combinatie met je HART en jouw unieke vorm, in de hechting van de mannelijke of vrouwelijk seksuele energie. Dit is de verankering, die ervoor zorgt dat de nog belemmerende gedachten, ideeën, gevoelens en fysieke klachten en relationele misverstanden positief worden gereset in de hersenen.

View Event →
Mar
14
to Jun 23

Proefles Pilates voor 65-plussers

Speciaal voor 65-plussers die willen sporten op een verantwoorde manier is er nu een pilates groep. Pilates bestaat uit een serie oefeningen die soms staand, maar vooral liggend op een mat worden uitgevoerd. Op een rustige opbouwende manier met persoonlijke begeleiding werken we aan meer flexibiliteit, een betere houding en meer uithoudingsvermogen. Elke donderdagochtend om 10 uur. Benieuwd? Maak een afspraak voor een (gratis) proefles."

View Event →
CIRKEL LAB/Na het werk opstellingen
Mar
13
1:00 PM13:00

CIRKEL LAB/Na het werk opstellingen

Workshop voor mensen die een vraag willen inbrengen en voor mensen die zelf opstellingen begeleiden Tijdens deze middagen kan een vragensteller in een veilige omgeving een vraag inbrengen en kan hij/zij kiezen uit aanwezige begeleiders. Aan het einde van de middag is er ruimte voor begeleiders om te reflecteren/evalueren/onderzoeken. Het Cirkellab is een plek waar ideeën over traumawerk en opstellingen (familieopstellingen, organisatieropstellingen, traumaopstellingen) kunnen worden uitgewisseld en waar aan vragen kan worden gewerkt. Om bruggen te slaan tussen mensen, mogelijkheden en methodes.

View Event →
workshop Nieuwjaars Energetisering
Jan
25
7:00 PM19:00

workshop Nieuwjaars Energetisering

Doel van de workshop: hoge, vreugdevolle, vredevolle, liefdevolle, harmonieuze energieën in onszelf op te bouwen en aan te bieden aan de wereld om ons heen: de planeet Aarde, de Mensheid, alle levensvormen. Wij gaan de visie van een "Gelukkig, Vredig, Voorspoedig Jaar" ontwikkelen en erin expanderen. 

View Event →
Demonstratie van Mediumschap
Jan
23
8:00 PM20:00

Demonstratie van Mediumschap

De eerste demonstratie van mediumschap in het nieuwe jaar zal zijn met Diana Stoet en Monique van den Bel. Zowel Monique als Diana zijn spiritueel medium en vinden het altijd weer prachtig om de verbinding met dierbaren in de spirituele wereld te mogen maken. Beide mediums zijn doen dat met feiten en hebben ruimte voor een lach en een traan. Kom je ook?

View Event →
Midwintermeditatie
Dec
23
1:30 PM13:30

Midwintermeditatie

In de donkere dagen voor kerst, bij de start van de winter, ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze midwinterbijeenkomst. We nemen de tijd om stil te zijn, naar binnen te keren en onze aandacht te richten op het licht(e) in onszelf.

View Event →
LIVE EVENT 'Be present in your own life'
Nov
24
1:30 PM13:30

LIVE EVENT 'Be present in your own life'

Verlangens en dromen blijven vaak een loze kreet omdat jij het niet je prioriteit maakt. Alles om je heen is belangrijker dan jouw verlangen te leven. Durf jij nu voor jezelf te kiezen en je wensen en verlangens te gaan leven? Wil jij meer succes en geluk ervaren in je leven? Een diepere verbinding met jezelf voelen en dat wat je zo graag wil NU neer gaan zetten? Kom dan op ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018 naar het live event 'Be present in your own life'.

View Event →
Grip op hart- en vaatziekten.
Nov
17
3:00 PM15:00

Grip op hart- en vaatziekten.

Hart- en vaatziekten zijn in Nederland nog steeds doodsoorzaak nr. 1 en een groot deel van de mensen slikt medicijnen die gerelateerd zijn aan deze ziekten. Nadeel is o.a. dat veel van deze medicijnen ook (forse) bijwerkingen hebben en ze pakken de oorzaak niet aan. Laat u informeren wat een verbeterde doorbloeding van de kleinste haarvaten (microcirculatie) o.a. voor deze ziekte en voor aandoeningen zoals diabetes, reuma, artrose en dementie kan betekenen.

View Event →
Demonstratie van Mediumschap
Nov
14
8:00 PM20:00

Demonstratie van Mediumschap

ODeze avond staat in het teken van mediumschap. Monique van den Bel en Elisabeth Bieze-Veerbeek, beiden spiritueel medium, zullen een stem geven aan jouw dierbaren in de spirituele wereld. Daarbij zal Elisabeth als spirit artist het portret tekenen en Monique de informatie geven die zij ontvangt.

View Event →
Grip op diabetes
Sep
26
7:30 PM19:30

Grip op diabetes

Het belang van de kleinste bloedvaten (microcirculatie) in het lichaam als basis voor een goede gezondheid wordt onderschat. Het verband tussen een verstoorde microcirculatie en diabetes is aangetoond, maar er is nog weinig aandacht van artsen hiervoor en zeker voor de therapeutische mogelijkheden op dit gebied. Wilt u meer weten? Ik beloof u een interessante avond!

View Event →
Psychische klachten in de kraamperiode
Sep
15
2:00 PM14:00

Psychische klachten in de kraamperiode

In jouw beroep als kraamverzorgende of postpartum doula is het belangrijk om pasbevallen moeders op de juiste manier te ondersteunen. Het kennen en herkennen van de diverse psychische aandoeningen is van belang, want hoe eerder de moeder weet wat er aan de hand is, hoe sneller ze aan haar herstel kan gaan werken. Deze training is een kennismaking met de psychische aandoeningen als gevolg van zwangerschap of bevalling.

View Event →
Exclusief spier- en rugpijn evenement
Sep
6
to Sep 8

Exclusief spier- en rugpijn evenement

80% van de bevolking krijgt vroeg of laat te kampen met chronische spier- en rugklachten. De oorzaak is vaak artrose, fibromyalgie, osteoporose, ... Hebt u ook het gevoel dat u alles al geprobeerd hebt? Doktersbezoeken, medicatie, andere behandelingen, ... helpen u niet? Wenst u eindelijk een langdurige oplossing te vinden? Kom dan zeker naar het exclusief spier-en rugpijn evenement in Centrum de Linde (volledig kosteloos)!

View Event →
Nordic Shamanism - Down to earth spiritualiteit 
Aug
26
8:30 AM08:30

Nordic Shamanism - Down to earth spiritualiteit 

 Van 15 augustus t/m 3 oktober komt Christer, een Noorse sjamaan weer naar Nederland om privésessies en workshops aan te bieden. Keer op keer bewijst deze Sjamaan weer hoe grondig en precies hij kan werken. De helingen hebben direct effect en brengen hele veranderingsprocessen te weeg. Hij pakt vaak zonder veel woorden de problemen al op en gaat direct de diepte in. Lagen die vaak moeilijk te bereiken zijn heelt hij in samenwerking met jou, en gaat vaak zo ver als het lichaam op dat moment aan kan. Op 1 en 2 september kunnen er privésessies van een uur geboekt worden in Bilthoven.

View Event →
BlombergRMT Level 3: Rhythmic Movement Training and Reflexes in Reading and Writing Difficulties​ 
Jun
30
to Jul 1

BlombergRMT Level 3: Rhythmic Movement Training and Reflexes in Reading and Writing Difficulties​ 

This class is for anyone interested in developmental topics. Parents, preschool teachers and teachers remedial teachers who work with individuals struggling with reading problems and dyslexia, articulation and speech, balance and fine motor skills. Adults who are slow readers ore have challenges with their vision and strain to their eyes can benefit from the content of this course. It can also be interesting for physical therapists, occupational therapists and optometrists as well as other professionals working with stress and cognition.

View Event →
Blomberg RMT Level 2 : Emotions and Inner Leadership, the Limbic System
Jun
28
6:00 PM18:00

Blomberg RMT Level 2 : Emotions and Inner Leadership, the Limbic System

Deze presentatie wordt gegeven door Maria Franzén. Ze geeft informatie over de methode van Harald Blomberg. Het is de originele RMT methode uit Zweden. We laten je passieve en actieve ritmische bewegingen ervaren, en je zult het effect hiervan op je eigen lichaam voelen. We geven informatie over de effecten van primitieve reflexen op lichaam en geest en je krijgt een korte introductie over reflexintegratie en hoe je dit kunt inzetten bij kinderen en volwassenen. 

View Event →
Workshop "Soulmate: Liefde van je Leven"
Jun
24
2:00 PM14:00

Workshop "Soulmate: Liefde van je Leven"

Tijdens deze workshop transformeren we  je besef van liefde en wat je ervaart als liefhebben. We ontdekken nieuwe manieren van Liefhebben. Je bewustzijn wordt meer afgestemd op de onvoorwaardelijke Liefde van je Ziel. Die Liefde ga je zijn, ga je naar anderen zenden en je gaat er onbezorgd en vreugdevol mee spelen. We gaan obstakels in de weg van Liefde oplossen en ons verbinden met de Universele Wetten van Relaties

View Event →
Het pad van vrouwelijke wijsheid
Jun
9
10:00 AM10:00

Het pad van vrouwelijke wijsheid

Wil jij dat je levenspad zich meer vanuit je hart ontvouwt? Tijdens deze Tweedaagse workshop komen we samen met een kleine groep vrouwen. In een fijne, veilige setting werken we met gevoelsoefeningen, meditatie en individuele familieopstellingen. De oefeningen die we doen spreken direct de onbewuste lagen in je zelf aan en openen de weg naar je intuïtie. In deze workshop zetten we tarot in als hulpmiddel om contact te maken met je innerlijke wijsheid

View Event →
Sacred Birth Circle
May
29
8:00 PM20:00

Sacred Birth Circle

Tijdens de Sacred Birth Circle komen we 5 avonden samen met een klein groepje zwangere vrouwen. In een fijne, veilige setting werken we met gevoelsoefeningen, beweging, meditatie en rituelen. Zo maken we contact met verschillende, innerlijke krachtbronnen. Overgave, vertrouwen, wijsheid, zachtheid, intuïtie volgen, behoeften uiten, liefde, ontspanning, vrouwelijke gronding…

View Event →
workshop “Neem je eigen ruimte in"
May
26
2:00 PM14:00

workshop “Neem je eigen ruimte in"

Nemen mensen snel jouw ruimte in, op je werk of thuis en lopen ze regelmatig over jou heen? Raak je snel overprikkeld of geïrriteerd? Heb je het gevoel niet gezien, erkend te worden? Komt de buitenwereld regelmatig te hard bij je binnen? Deze workshop kan je helpen om weer in je kracht te komen staan. Een praktische workshop, waarbij je met simpele technieken leert ervaren wat jouw ruimte is, wanneer en waarom je hem verliest en wat je daar zelf aan kunt doen.

View Event →
BlombergRMT Level 1: Rhythmic Movement Training and Primitive Reflexes 
May
24
to May 25

BlombergRMT Level 1: Rhythmic Movement Training and Primitive Reflexes 

In this 2-day course participants learn the basics of the Rhythmic Movement Training: how rhythmic exercises can be utilized to regulate muscle tone and stimulate the brain in order to improve attention and control of impulses and to diminish hyperactivity. Blomberg Rhythmic movement training with its holistic approach, is a method that works with movement exercises corresponding the level of an infant and small child.

View Event →